Zelfgeboerd in het groentenparadijs

Dit zijn heerlijke boeken om uit te lezen en om zelf mee aan de slag te gaan.

Na het boek Zelfgeoogst gaan gaan Marian Flint, Uitgeverij Snor en Studio Boot nog een stapje verder:

Zelfgeboerd;
is een leuk en overzichtelijk ‘moestuin en meer boek’ met een flinke dosis humor. Het laat je zien hoe je in de stad op je terras, je balkon of in je postzegeltuintje heel makkelijk in kisten groenten kunt zaaien en kweken.voor verschillende ruimten geven ze verschillende tips. Ze geven handige tips over vergunningen, subsidies en regels van de gemeente.Ook de verticale tuin in gerecyclede petflessen komt aan bod.
Daarnaast zijn er hoofdstukken met groente die je zelf kweekt en daarna gebruikt in 1 van de daarna genoemde gerechten.
Waar ik zelf heel blij van word zijn de kip-tips. Altijd al kippen willen hebben.
Het bijen houden is wel een level hoger, maar ik vind het wel van deze tijd. Dat is het wildplukken ook maar dat valt er voor mijn gevoel een beetje buiten.
Al met al een heel fijn boek dat zeker in je boekenkast moet staan. 112 pag. €16,95 uitgeverij Snor.Het groentenparadijs:

Het boek ‘Het groentenparadijs’  van Manja Visser, gefotografeerd door Marcel van Driel is vooral een kookboek met ongecompliceerde recepten, die gemaakt zijn met producten uit de moestui door het jaar heen. Recepten die 3 generaties moestuinkoken omvat. Na elke groente volgen verschillende recepten. Rabarber wordt rabarber compote, rabarberprosecco en een rabarberkruimeltoetje. Tomaten worden ingelegd, een tomatentaart, spaghetti tomaat en een salsa voor bij pittige kippenvleugeltjes. De recepten met de tuinboontjes en de bieten wil je meteen uitproberen. Hmmm. Alles is gemaakt met veel passie en ziet er prachtig uit. Manja verteld heel kort over groenten zaaien, kweken maar het gaat vooral om eten. Het leukst vind ik de tips van de opa van Manja; van hem heeft ze het moestuinieren geleerd door heel vaak op zijn tuin te zijn.
Leuk boek. 192pag.  € 19,95 Kosmos

1 Reactie
  • Colette Beyne
    Geplaatst op 08:55h, 07 juni

    Leuk die boekrecensies! Wil ik ook gaan doen..boeken zat! Ik dacht wel dat het Marian Flint is..Colette