Van buiten naar binnen

Het is weer bijna tijd om de binnentuin in te gaan. Kamerplanten gaan ons interieur steeds meer verrijken. Lekker los en groot. Weg met de twee potten voor het raam (gatver wie heeft dat ook al weer verzonnen, meneer Kusters) en welkom mooie verzameling. Denk eens aan bijzondere varentjes of vet plantjes als je van makkelijke planten met een sterke uitstraling houdt. Ik zie zelf graag een uitstalling van mijn mooiste planten op een tafeltje! Ik kijk toch wel erg naar het groen en de compositie.

In ons huis.
Groen wordt steeds meer een onderdeel van het huis, een beetje botanische lab-stijl en terug van weggeweest; de vintagekamerplant is hot! Er komen langzamerhand ook weer plekken speciaal voor planten in huis zoals we in de jaren 50 zagen maar dan in een moderne vorm; pied de stals, planten tafels en lage banken met planten en speciale hoeken. Ook bij Ikea zijn weer plantentafels te koop. Maar de planten staan centraal aangevuld met een verzameling stenen, foto’s of andere dierbare vondsten. Ik denk dat ook de hangplant, echt van die hele grote, weer gewaardeerd wordt. Bijvoorbeeld de Rhipsalis micantha forma kirbergii weer een plek kan krijgen.

Rhipsalis micantha forma kirbergii 
Ceropegia “wooddii”

Of de Ceropegia ‘Woodii’, het chinese lantarentje dat in de jaren 70 bij iedereen als gordijn voor de ramen hing.

Net als het zelf moestuinieren kun je ook dat zelf-gedaan, zelf-gekweekt gevoel krijgen door kamerplanten te vermeerderen en te stekken. De Ceropegia bijvoorbeeld breek je bij het bolletje af en dat stop je weer in een potje of bij de Rhipsalis snijd je een stukje blad schuin af en plant dat in een potje. Er zijn er nog veel meer en deze zijn erg goed te stekken en ze kunnen heel groot worden.
In het boekje Ik en mijn plant. een initiatief van Bloemenbureau Holland. Staan nog meer leuke tips, je kunt het helaas niet kopen maar wel winnen als je meer dan €15. Besteed bij de bloemist je kunt het ook bekijken op de site Ikenmijnplant

Voor Margriet maakte ik voor deze week een productie over Vintagekamerplanten.de foto’s werden gemaakt door Eric van Lokven
Planten die bij oma in de vensterbank stonden en echt niet meer mochten kunnen weer helemaal. In een nieuw fris jasje met een vintage touch, met leuke tips en trucs over verzorgen en stekken.Kaaps Vioolte, Seropegia (Chinees Lantarentje), Sansevieria, Fittonia Monstera (Gatenplant) en Cyperus (Papyrus) ze zijn terug!!! Enjoy.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.