Uitbundig op balkon en terras

Het begint, als de zon zich wat vaker laat zien in de lente, te kriebelen. De zomerbloeiers moeten weer in mijn tuin en op het terras. In mijn stadstuin heb ik een half hoog muurtje waar het terras van de buren een souterrain lager ligt. Dat muurtje zet ik in de zomer altijd helemaal vol met geraniums (Pelargonium). Ze staan daar lekker in het zonnetje en dat vinden ze lekker want deze plant is een echte zonliefhebber. Als je wil kun je ze ieder najaar stekken om ze te laten ‘overwinteren’ maar als je in de stad woont en ze niet goed in een kas of op een koele kamer kunt zetten dan kun je beter ieder jaar nieuwe kopen. Haal je telkens de uitgebloeide bloemen eruit, dan bloeit de geranium de hele zomer.

Petunia, vooral mooie diep paarse, bijna zwarte, en Lobelia, die heerlijk naar honing ruikt, zijn mijn favoriet.  Heb je een balkon of een terras en ook zin in de zomer, dan zijn de Verbena en de Lantana ook een aanrader. Gekozen tot balkon- en terrasland van 2014! En dat is terecht want deze planten maken je balkon en terras lekker zonnig en fris met hun uitbundige bloei.  De Mandeville is er ook zo één. Blijft bloeien.
Wil je een stoer uiterlijk geven aan je balkon of terras dan maak je hoekjes met planten combineert met verzamelingen potjes, botanische afbeeldingen en mooi glas. Ruimte win je op je balkon door de hoogte in te gaan.

Wil je tips en zien hoe je dat doet kijk dan naar onderstaand item uit koffietijd. Kim Timmerman en ik vertellen we wat de trends zijn en hoe je je balkon en terras een oppepper geeft.

Filmpje: Koffietijd balkon en terras

Even een paar balkon- en terrastips.
Planten in bakken en potten hebben een beetje meer aandacht nodig. Doordat de wind en de zon vrij spel hebben op de bakken en potten hebben ze regelmatig water nodig om uitdrogen te voorkomen. 1x in de 2 dagen en als het erg warm is iedere dag.
Zorg voor een goede afwatering door iets boven de onderkant van de pot gaatjes te prikken zodat het teveel aan water weg kan lopen anders gaan de wortels rotten en gaat de plant dood.
Geef de planten voeding, 1x in de maand is voldoende.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.