Tuinplant van de maand juli

 

De geveltuintjes in Amsterdam en andere steden staan vol in bloei, en de Hibiscus is hiervoor een ideale plant. De Hibiscus(Hibiscus syriacus) ook wel altheastruik genoemd, is daarom de tuinplant van de maand juli, en dat is niet voor niets.Het is een plant die veel geeft en weinig eist en daarom ideaal voor je ‘geen-omkijken-naar-tuin of geveltuin. Hij bloeit van juli tot in het najaar met grote bloemen in mooie frisse zomerse kleuren. Voeding heeft de Hibiscus niet echt nodig maar hij heeft wel graag een luchtige en goed waterdoorlatende grond. Als je hem een goede humus laag in de lente geeft, dan vormt nog meer bloemen. Een echt fris en bloemig welkom naast je deur.


Je plant de Hibiscus op een plek in de zon of half-schaduw; zorg wel voor voldoende water als het droog en warm weer is. Hoewel de Hibiscus oorspronkelijk uit Azie komt, is hij wel geschikt om de winter hier door te komen. De meeste planten kunnen flink uitgroeien, wel 2 tot 3 meter hoog en 2 meter breed. Vind je dat hij te groot wordt, dan snoei je hem in het vroege voorjaar terug omdat de Hibiscus op nieuw hout bloeit. Dus wacht er niet te lang mee. Is de plant echt te breed of te hoog geworden, dan snoei je dus de jonge takken van het jaar ervoor af. Moet er worden verjongd, dan snoei je tot kniehoogte; daarna loopt de plant weer van onder af uit.

De Hibiscus zaait zichzelf uit en daarom is het heel eenvoudig om je hele buurt op te fleuren de de plant te delen. Schep de jonge planten uit en kweek ze op. Daarna deel je ze uit.

Kijk voor meer informatie op  www.mooiwatplantendoen.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.