Moestuinieren in Berlijn.

In de zomer bezocht ik vrienden in Berlijn en kon eens lekker genieten van de stad. Op mijn verlanglijstje stond een bezoek aan Prinzessinnengarten aan de Moritzplatz. Ik had er al veel over gehoord maar wilde het ervaren. Deze stadsmoestuin is er vanaf juli 2009 en mocht hier komen onder voorwaarde dat het mobiel, en dus verplaatsbaar, was. Alles staat in kratten en in grote zakken en is een goed voorbeeld dat je eigenlijk overal een moestuin kunt beginnen. Ook al is het een klein balkon.

Je kunt er heerlijk zitten en genieten van de tuin met een drankje. De thee mag je zelf plukken. ‘s Avonds kun je er heerlijk eten en er zijn veel evenementen met lekkere muziek en lange tafels met eten.

Here at Prinzessinnengarten in Berlin they grow vegatbles like, corn, tomatoes, cabbage, white beets and lots of herbs.
Everything is mobile so they can move it quickly as it is required. 

Mais, snijbieten tomaten, kool en heel veel kruiden

In Berlijn kwam ik via mijn vriendin Suzanne, die ook in Berlijn woont en prachtig kan schrijven over eten, bij haar eigen moestuin in de stad. Op Tempelhoff , het oude vliegveld in de stad, hebben een aantal mensen er voor gezorgd dat je een moestuintje kunt maken tussen de landingsbanen. Heel bizar, een hele grote vlakte en dan die mobiele kratten en kistjes moestuintjes. Het was echt heel slecht weer maar ongelovelijk charmant! Kleine kistjes, pallets, oude stoelen en eigenlijk alles waar maar aarde in kan wordt hier gebruikt als conatiner. Love it!

These are small mobile veggie-gardens in Berlin at the old airport “Tempelhoff”

My friend Suzanna.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.