Margriet-tuin op Floralien 2014

Wat een groen op de Floralien, overal bomen, struiken bloemen in prachtige tuinen; bijna parken en heel veel geur! Dit evenement, waar kwekers en hoveniers laten zien wat ze in huis hebben, is dit jaar voor het eerst in Nederland te zien nog tot en met 18 mei in de Brabanthallen. Margriet heeft er ook een tuin, die we afgelopen week aanlegden met Lips Groen. Ik mocht de tuin inrichten en het groen een plek geven. Uitgangspunt; eten en genieten uit eigen tuin ook in de stad. Met leuke ideeën hoe je groente kunt verbouwen en waar, tips voor een kas en een terras. Een oase van rust tussen al die tuinen ou trouver du vrai viagra. Een tuin waar je lekker kunt zitten, genieten van een workshop of een kopje thee uit eigen tuin.

De kassen zijn gemaakt door Suzip, Kassen zoals jij ze wil gemaakt van gerecyclede ramen uit een oud gebouw en red ceder, japans gebrand hout of wat je maar wil. Heerlijke sfeer in die kaasjes, zoals het hoort. En dan vol met stekken, tomaten en experimenten. O ja en zo een kas wil ik dus in mijn tuin. Niet meer het kleine kasje dat ik maakte van 2 oude ramen maar een echte grote kas waar ik zelf ook in pas. De stadsmuurkas.De planten in je tuin haal je natuurlijk met de fiets (Cortina Soul)
De keramische tegels zijn van VT wonen in mooie grijstinten, wit en zwart met 3 verschillende dessins om te combineren zoals je wil. De inrichting van de tuin is vooral een combinatie van  ‘gezocht en gevonden’ en nieuw en praktisch. Eigenlijk is alles persoonlijk, je eigen smaak, en naar eigen stijl.
Om onze tuin en de kassen in te richten, zo zou je het zelf toch ook doen,  mochten we mooie industriële stoelen, lampen, een kast en een prachtige trolley tafel lenen bij Spoor 38. De oude tafel en de bank leenden we van van Dijk en Ko en de krukken bij Neef Louis. De potten mochten we gebruiken van Intratuin, Elho en Capi. Die zijn er in verschillende maten en kunnen goed buiten blijven staan. Het prachtige tuingereedschap, dat ik allemaal wel zou willen hebben is van de Wiltfang. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.