Kerstbomen blues – up-cycle je kerstboom

Afgelopen week lagen ze overal in de stad; afgedankte kerstbomen een treurige aanblik. Bomen met kluit gingen zelfs bij het grof vuil. Nou die kun je gewoon planten, bijvoorbeeld in je eigen plantsoen en volgend jaar weer uitgraven en in de kamer zetten.  Maak wat kun je doen met die afgezaagde exemplaren. Gebruik zowel de takken als de stam! Bij ons wordt de kerstboom ieder jaar ontdaan van de takken, die we in de tuin neerleggen over de plekken waar de bollen zijn geplant. Dit is een natuurlijke isolatie voor het geval er nog vorst komt. Ik hoop dat stiekem wel, ik ben gek op sneeuw en ijs. Dus extra bescherming voor het jonge spul in de tuin. Ook dieren verschuilen zich graag onder deze takken.

Kerstboomkruk

Met de stam kun je ook hele leuke dingen doen. Rond de 1,8 miljoen bomen worden na kerst in Londen op straat gegooid en ik denk dat er in Amsterdam ook wel aardig wat liggen. We hebben er al eens over geblogd maar het blijft me inspireren.

Fabien Cappello verzamelde in Londen na kerst, in de omgeving van zijn huis, afgedankte kerstbomen en nam ze mee. Daar maakte hij met gewoon gereedschap van de bouwmarkt gekke krukken en kastjes van om te laten zien dat iedereen dat kan en om te laten zien hoe leuk het is. Ook als herinnering. De stammen gebruikte hij als zitting of voor de poten en van de takken maaktje hij houten duvels voor de verbindingen. De naalden verzamelde hij om in hars te gieten en er kastjes of laatjes van te maken.  Wil je meer zien of een filmpje bekijken kijk dan op de linkjes.

fabiencappello-christmas-tree

filmpje expositie Raw Craft

Kerstbomen2-

2 Reactie's
  • Peter
    Geplaatst op 14:19h, 15 januari

    Gaaf idee!!

  • Peter
    Geplaatst op 14:19h, 15 januari

    Gaaf idee!