Kasje in de tuin

Ik wilde graag een kasje om wat in te kunnen zaaien en te kweken maar wel een leuke! 
Zo kwam ik op het idee om een kasje te maken van oude ramen, die ik op marktplaats heb gekocht. Met balkjes van 12x8cm maakte ik een frame. Eigenlijk heel eenvoudig, twee staanders en twee dwars balkjes. De onderkant van de staanders steken uit als poten. Eerst maak je de achterkant van de kas door de staanders en de dwarsbalkjes eromheen te schroeven. 
Dit is al een stevige basis voor de kas. Daarna het ik een tweede deel van het frame gemaakt met dezelfde afmetingen als het eerste raam. Deze twee heb ik met elkaar verbonden door dwarsbalkjes vast te schroeven. Daarna heb ik een onderplaat en een bovenplaat op maat gezaagd. Voordat ik de zijkanten dicht heb gemaakt heb ik eerst het raam dat open en dicht moest kunnen afgehangen. Een rottige klusje maar met wat geduld lukt het wel.  Leg onder het af te hangen raam een latje zodat het later open en dicht kan.
Als laatste heb ik van oude rabbatdelen, de zijkanten gemaakt. Later heb ik daar nog plankjes voor in de kas van gezaagd. Zo kan ik de plankjes op verschilende hoogte plaatsen. Bijvoorbeeld als de tomaten te hoog worden kan ik nog schuiven.
De rabbatdelen zijn hoger gemaakt dan de kas omdat ik daar nog een groen dak van wil maken met sedum.
De ramen heb ik nog geschilderd.Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.