Groeiende tuin.

 

Wat is er leuker dan groenten uit eigen tuin? Lekker tijdens het tuinieren een boontje pikken of een blaadje sla. Ja! Waren de slaplanten nog kleine blaadjes een paar weken geleden, er staan nu toch echt slakropjes is mijn kas. Let erop dat de sla plantjes in de kas niet te warm staan, hang desnoods een lap op om de zon te weren. In de ochtend zijn ze het knapperigst maar ja, je wil ze natuurlijk met de lunch of het diner eten. Dus pluk ze in de ochtend en leg ze koel weg.

Tijdens mijn vakanties in mei in Zuid-Frankrijk rijd ik altijd op een van de laatste dagen naar het  tuincentrum van Jean Rey; dat is echt een feest. Hier hebben ze planten, ik bedoel echte goede planten, mooi en kwaliteit. Ieder jaar meen ik wel en paar planten mee, niet altijd met succes maar over het algemeen als je goed kijkt naar de standplaats van de plant en naar de grondsoort en de winterhardheid lukt het goed.
Dit jaar kocht ik 4 tomatenplantjes allemaal verschillend; een cherrietomaat, een trostomaat, een vleestomaat en een mooie zwarte tomaat. Tomaten hebben veel warmte, zon en water nodig. Zet ze in een bak met de pot die het overtollige water opvangt en die zonodig extra water geeft als het nodig is. Plukt de nieuwe takjes die in de oksels van de zijtakken groeien, deze nemen aleen maar energie weg, die de plant hard nodig heeft om de tomaten te vormen boite de viagra prix. Dieven noem je dat. Als tomatenplanten groot worden en vrucht gaan dragen worden ze zwaa, bind ze daarom op of vast aan een stevige stok.
Ik vind het een feest!
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.