Fashionshow in een tropische bloemenzee.

De show van Lisore Frowijn, in collaboration met bloemstylist Sarah Dikker en Royal Flora Holland, vond ik een van de hoogtepunten op de MBAFW (Mercedes Benz Amsterdam Fashion Week). Een fascinerende combinatie van tropische bloemen, Afrikaans geïnspireerde kleding en bijzondere haardrachten. Zes torens gevuld met exotische bloemen zijn de decorstukken op de catwalk.

Afrocosmolitan

Liselore Frowijn heeft zich voor deze collectie laten inspireren door vrouwen van de Igbo stam, een volk uit Zuidoost Nigeria. De collectie is een combinatie van Afrikaanse kleding tradities, gecombineerd met moderne Westerse leven. Het silhouet is recht en slank, met af en toe een variatie door stoffen te wikkelen. Door het combineren van de Afrikaanse prints (Vlisco stoffen) krijgt de collectie een heel kleurrijk en exotisch karakter.

Bloem op je hoofd

Het meest verrassend vond ik de bloemencreaties, van Anthuriums, paradijsvogelbloemen (Strelizia nicolai) en Epipremnumbald , die in allerlei variaties bij de modellen in het haar waren gevlochten. De modellen bleven na de show staan zodat alle creaties van dichtbij bewonderd konden worden. Volgens de modellen waren de bloemen op het hoofd niet zwaar. Bloemstylist Sarah Dikker was verantwoordelijk voor deze adembenemende bloemen styling.

Fashionshow Liselore Frowijn

Boom van bloemen

Op de catwalk stonden 6 grote torens geheel gevuld met exotische bloemen, oa Bromelia, Tillandsia, Anthurium, paradijsvogelbloem (Strelizia), Medinilla, hortensia (Hydrangea) hanekammen (Cellosia) en blad van de gatenplant (Monstera deliciosa) en Alocasia amazonica.

Liselore Frowijn (1991) studeerde in 2013 af en won dat jaar ook de Frans Molenaar Couture Award. Sarah Dikker (1982) was winnares van het TVprogramma Hollands Beste Bloem stylist in 2014

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.